Der er forskel på at tro du er nærværende og rent faktisk at være nærværende. For nærvær handler både om at være til stede fysisk, og men særligt også mentalt.

I en længere periode oplevede jeg, at selvom mit ønske var at være social og nærværende, var det kun min krop der fysisk var til stede, og mine tanker var et helt andet sted. Mit fokus var på, at alle omkring mig skulle have det godt, og føle at de kunne slappe af. Det gav udslag i at jeg stressede før, under og efter et arrangement med at gøre klar, rydde op, rydde ud, sætte frem osv. For at ingen skulle løfte en finger. Så havde alle det vel godt? Men nej, de var der fordi de også ønskede mit selskab, og de ønskede, at jeg skulle have det godt.

Det har taget mig lang tid at overbevise mig selv om, at den måde jeg gjorde tingene på paradoksalt nok endte med at give den modsatte virkning. Jeg var langt fra nærværende.

Jeg er med tiden blevet klogere, og jeg ved at det vigtigste for mine venner og familie, for at de har det godt, er hvis jeg har det godt –  At de kan mærke at jeg er nærværende fysisk OG mentalt.

Jeg har lært at gør tingene mere enkle, og derved hjælpe mig selv til at være mere tilstede fysisk og mentalt. – med HELE MIG.

Hvis jeg skal overføre min egen erfaring, og den erfaring jeg får fra mit arbejde med mennesker, er at jeg ser alt for mange have et ønske om at være social, men at de ubevidst begrænser deres egen tilstedeværelse. De glemmer, at det ikke kun handler om at være fysisk tilstede, men også mentalt til stede.

 

De omstændigheder der kan begrænse din mentale tilstedeværelse kan bl.a. være;

 

Tanker om at gøre ting perfekt, være den perfekte veninde/ ven/ værtinde/ kæreste/ kone.

Det kan være tanker om at holde masken, om at alt er fint, men at du faktisk går, og har det rigtig skidt evt. på arbejdet eller der hjemme.
Det kan være tanker om at skulle holde sig til en bestemt kur, og skulle forholde sig til de restriktioner du har sat op for dig selv.

Det kan være tanker om dårlig samvittighed, over at hygge sig med alkohol og ”forbudte/usunde” fødevarer, for derved at tænke på hvordan du skal kompensere for det dagen efter eller fra på mandag af.

Det kan være, at du kun er taget afsted fordi du tænkte du burde gøre det, men slet ikke havde overskud til det lige der.

 

Det er en kunst, og hårdt arbejde at finde tilbage til en balance, hvor dine tanker ikke bliver bekymringer der fylder størstedelen af din mentale kapacitet. Når først de har fået lov til det, er der ikke meget plads tilbage til de positive og givende tanker der skal hjælpe dig med at have overskud og energi til at rumme dig selv, men også andre personer og situationer.

 

Jeg hjælper flere klienter med at finde fokus i tankemylderet af tanker omkring kost, træning, udseende, selvværd/selvtillid, forstyrret spisning, rygning, uønsket graviditet, stress på arbejdspladsen og ikke mindst depression.  Områder der virkelig kan få lov til at dræne os for energi, hvis vi ubevidst med tiden har ladet dem få en større og større stemme inde i os selv.

 

Jeg hjælper personer med at genfnde troen på dem selv, og på at de har det der skal til, for at have en indre lyst til at tage dem selv mere alvorligt og kræve det liv de har krav på.

 

Et liv hvor de føler sig set, anerkendt og taget alvorligt, af andre og ikke mindst sig selv!

 

For det fortjener alle – og ja også DIG!

Kærlig hilsen

Sine

nærværende mor